Výroční zpráva 2006

Rok 2006 považuji za jeden z nejvýznamnější v již téměř 17-ti leté historii společnosti. S růstem objemů prodejů vlastních výrobků společnost pronajímala skladové a výrobní prostory v různých lokalitách na území ČR, což se postupem času ukázalo jako ekonomicky ne příliš výhodné. Jelikož cílem vlastníků společnosti je působit dlouhodobě na trhu se zmrazenými potravinami, bylo v roce 2004 rozhodnuto o výstavbě zcela nového vlastního areálu, který by zabezpečil potřeby společnosti z hlediska dostatečných výrobních kapacit, skladových prostor, logistického a administrativního zázemí. V únoru 2006 se společnost přestěhovala do nejmodernějšího mrazírenského výrobně-skladového areálu v ČR, který byl vybudován v Panenských Břežanech na severním okraji Prahy u „Teplické“ dálnice. Uspořádáním a členěním provozních prostor tohoto areálu, splňujících náročné předpisy a nařízení českých správních orgánů a orgánů EU, bylo dosaženo vysoké úrovně skladování, výroby a manipulace se zmrazenými potravinami. Díky instalované výrobní technologii je společnost schopna vyrábět, balit a přebalovat veškeré druhy ovoce, zeleninových a ovocných směsí a ovocných dření. Balící technologie je vybavena vysoce citlivými detektory kovů a kontrolními váhami.

Moderní informační technologie, která se používá v oblasti skladování umožnila společnosti jako první v ČR, začít sledovat pohyb svého zboží a surovin prostřednictvím čteček čárových kódů v tak náročném prostředí jako je teplota –22ºC v našich mrazírenských skladech. Tato informační technologie nám rovněž zaručuje plnou sledovatelnost a dohledatelnost našich výrobků. Při instalaci chladírenské technologie a organizace výrobních prostor v novém areálu bylo rovněž myšleno na dopad na životní prostředí. Použité chladící medium je zcela ekologické a permanentní kontrole podléhá celý systém manipulace s odpadní vodou. Naše společnost je držitelem certifikátu ISO a rovněž úspěšně prochází audity renomovaných certifikačních společností, prostřednictvím kterých si někteří naši zákazníci ověřují jakost naší produkce.